CABOCUBAJAZZ

CaboCubaJazz: een mix van heerlijke muzikale sauzen


Door Kay den Teuling, 19-09-2014


Aan CaboCubaJazz de taak om als eerste Late Summer Jazz te laten vullen met zomerse klanken. Levendig, spannend en een stijl waarbij de luisteraar zich nooit hoeft te vervelen.


De Duitse Nils Fischer komt na het eerst nummer achter zijn slagwerk vandaan om de band in het Nederlands met een Duits sausje voor te stellen. Gaandeweg het optreden wordt duidelijk dat de band ervan houdt om met stijlen, talen en culturen te spelen. Waar de muzikanten veel ruimte krijgen voor solo’s blijft de groep altijd een organisch geheel, waar plezier en passie vanaf straalt. Alsof de solo’s als een sausje over de groep wordt gegoten. De solist is aanwezig, het middelpunt, maar nooit alleen.


De exotische zangeres Dina Medina laat horen en zien waar haar roots liggen; de Kaapverdische Eilanden. Geboren in de buurt van Rotterdam, opgegroeid met een exotische cultuur, lukt het de zangeres om met Nederlandse inleidingen de muziek over te brengen.


CaboCubaJazz heeft plezier en heeft geen andere taal dan muziek nodig om te communiceren. Een funky baslijn en spannende loopjes van individuele muzikanten zorgen ervoor dat de aandacht telkens verlegd wordt, waardoor er flink tempo in het optreden zit. Na een pauze mochten de muzikanten van CaboCubaJazz wederom verblijden met hun zomerse klanken. Dit maal in een donkerdere setting, maar daardoor niet minder sterk of zomers. Een zwoele nazomeravond.

CaboCubaJazz: A mix of delicious musical sauces


Sounds of summer, always interesting. Playing with styles, cultures, languages, a lot of space for improvistions, and always a true, fully organic group undertaking, with lots of passion and joy. Exotic, funky, thrilling, Altogether: sounds of a warm summer night.


Kay den Teuling, 19-09-2014

BACKPress.htmlPress.htmlshapeimage_2_link_0